Fimoza

Ce este fimoza?

Fimoza reprezinta stramtoarea congenitala sau dobandita a orificiului preputial, de la imposibilitatea decalotarii glandului penian pana la tulburari de evacuare a vezicii urinare.

Fimoza nou-nascutului si a copilului mic este frecvent o afectiune congenitala. Fimoza copilului mai mare traduce frecvent lipsa de igiena corespunzatoare, o acumulare de smegma sau balanite repetate.

La adulti, fimoza poate fi secundara si insoteste numeroase afectiuni, de la sifilis la cancerul de gland sau diabet.

Cum se pune diagnosticul de fimoza?

Desigur, examinarea facuta de fiecare dintre pacienti sau parintii copiilor, unde se poate constata dificultate in decalotarea penisului, imposibilitatea decalotarii sau chiar tulburari in evacuarea urinei.

La aparitia acestor semne trebuie sa va adresati cat mai curand unui medic urolog care in urma consultatiei va certifica diagnosticul.  

Cum se trateaza fimoza?

In afara unui episod inflamator acut, tratamentul fimozei consta in interventia chirurgicala.Cel mai frecvent abordata, operatia cu rezultate bune, este circumcizia, care consta in excizia portiunii distale a preputului, impreuna cu inelul scleros.

Urmareste-ne pe www.vanimed.ro

4 thoughts on “Fimoza

  1. Am o intrebare? am 34 ani si am avut de copil o fimoza(nu severa zic eu- pt ca in stare flasca puteam face decalotarea doar in erectie nu), dar acum, de aprox. un an, nu mai pot decalota deloc, nici in stare flasca .Se poate face o circumcizie? Eventual partiala…!? sa nu-mi ramana glandul in continuu descoperit? Sa-mi ramana frenul? sau circumcizia se poate face doar prin indepartarea totala a preputului? Precizez ca nu am dureri, usturimi, inflamatii decat discomfortul acela ca ma strange la contact sexual: uneori se forteaza acel tesut preputial si devine iritat, dureros. As evita circumcizia totala pt a scapa de acele afecte adverse cum ar fi desensibilizarea, uscarea,lipsa protectiei glandului. Va multumesc !

    • Din cele explicate de dvs, credem ca cel mai potrivit ar fi sa veniti la un consult deoarece aspectul dur, neelastic al preputului, care nu permite decalotarea, pledeaza mai degraba pentru un proces de leucoplazie in cadrul unei balanite serotice obliterante (pielea devine albicioasa, dura, inextensibila).

  2. Trebuie făcută neapărat programare pt. o consultație? După masa as veni saptamana aceasta intr-o zi miercuri sau joi. Nu lucrați/colaborați cu casa de sănătate? Nu se poate face intervenția cu copiată? Mulțumesc!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s